Так, він блокує податкові накладні компаній, вимагаючи від них 2% від обороту за розблокування документів, а також «кришує» численні податкові скрутки. Про це пишемо видання «Наблюдатель» у своєму листі на адресу ГФС.

Згідно з інформацією видання, Михайло Титарчук успішно паралізує роботу багатьох підприємств, відмовляючи їм у реєстрації податкових накладних.

"Злочинна схема Титарчука працює наступним чином: підприємство з надуманих підстав отримує відмову в реєстрації податкових накладних, у зв'язку з чим фактично паралізується його господарська діяльність. Після зупинки роботи підприємства, "посередниками «Титарчука виставляються» умови" — заплатити йому 2% від обороту компанії. Після оплати даної суми, податкові накладні успішно розблокуються Департаментом електронних сервісів ДПС», - розповідає видання.

Як приклад видання наводить кілька компаній, які, незважаючи на виграні суди, кілька років очікують законного розблокування податкових накладних. При цьому від співробітників податкової немає ні найменшої відповіді не тільки на запити підприємства, а й на листи виконавчої служби, отримані ще два тижні тому.

Крім іншого, пишуть журналісти, все частіше з'являється інформація про те, що Титарчук підсів і на іншу вельми прибуткову тему — «скручування». Завдяки цій схемі підприємства в податкових накладних перетворюють сигарети і тушки курей - на соняшникову олію, а автомобільні інструменти перетворюються на будівельно-монтажні роботи і фарбування металевих конструкцій. Після "скручування" підприємство оформляє податковий кредит на мільйони гривень, а ДФС – без питань цей кредит виплачує.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"За прогнозами інвестаналітиків з «JP Morgan», до кінця року Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду в розмірі до $1,5 млрд.ця сума порівнянна з втратами, які зазнав бюджет України через одну з найбільш масштабних схем, пов'язаної зі «скрутками» податку на додану вартість. Останні опубліковані розслідування дають підстави припускати, що» скручування», відповідальність за які лежить на команді ДПС і в тому числі на Титарчуку, призвели до втрат бюджету на суму майже 42 млрд гривень (або $1,5 млрд)", - резюмує видання.