Про це заявив голова виконкому «УДАРу Віталія Кличка» Артур Палатний у День місцевого самоврядування на своїй сторінці у Facebook.

«Подарунки влади до Дня місцевого самоврядування – скорочення фінансування, тиск та централізація. Сильна країна неможлива без потужного місцевого самоврядування. Проте замість завершення реформи децентралізації влада гальмує процес, а інколи навіть ініціює відкат реформи за рахунок посилення тиску на органи місцевого самоврядування. Зокрема, просуває законодавчі ініціативи, спрямовані на зміну балансу повноважень між органами місцевого самоврядування і органами державної влади. Це законопроєкти «Про місто Київ – столицю України» та «Про місцеві державні адміністрації», - написав Палатний.

Він наголосив на тому, що влада має вжити низку заходів, щоб забезпечити розвиток місцевих громад.

«Партія «УДАР» наполягає на тому, що влада має відмовитися від подальшої політизації та вийти на конструктивний діалог з політичними силами і представниками громад. Розробити і ухвалити закони про столицю і про місцеві адміністрації, які не позбавляють місцеве самоврядування повноважень. Ухвалити закон про діяльність органів самоорганізації населення (ОСН). Збільшити до 80% частку ПДФО, яка залишається в місцевих бюджетах всіх без винятку міст України. Усі зміни до законодавства, що стосуються організації місцевої влади, повинні прийматися на користь людей і громад, а не за принципом політичної доцільності», - підсумував Палатний.