Стаття 396 Кримінального кодексу говорить, що приховування важкого або особливого злочину карається аж до 3 років в'язниці. Цікаво, чи можна застосувати цю статтю до Зеленського, який ось уже півроку "зливає" законопроект № 2689 про військових злочинців, рятуючи таким чином сотні тих, хто повинен сидіти за гратами за особливо важкими звинуваченнями? Якщо оцінювати по справедливості, Зеленського потрібно судити за те, що президент таким ось цинічним чином наплював на інтереси тисяч постраждалих від військового конфлікту. А разом із Зеленським судити потрібно і спікера Стефанчука, який зобов'язаний, згідно з Конституцією, підписати законопроект, якщо президент його ігнорує. Обидва вищі керівники держави витерли ноги об Конституцію. І заради кого? Заради кількох десятків головорізів, які катували і вбивали заради наживи під час війни.

Конституція зобов'язує президента підписувати або повертати в Раду законопроект протягом 15 днів з дня надходження документа на Банкову. Законопроект про військових злочинців відправили Зеленському на початку червня. Минуло рівно півроку, як він лежить в столі. І за цей час ніхто з вищих чиновників не зажадав від ВП пояснити причину такого вчинку. Ні міністр внутрішніх справ Монастирський, який співавтор ініціативи, ні попередній спікер Разумков, на якому теж лежить відповідальність за долю документа, ні ті "слуги", які числяться авторами законопроекту. Лише журналісти, правозахисники та постраждалі від війни та їхні родичі регулярно нагадують Зе про необхідність встановлення справедливості. Але Зе їх не чує.

Тому що для Зе не важливі інтереси українців. Президент просто хоче зберегти владу за всяку ціну. І коли від тебе відвертається народ (справедливо відвертається), з'являються страхи про переворот. Ви ж напевно помітили, як останнім часом занервував Зеленський. Почав вголос розповідати про свої кошмари, що прийдуть радикали і повалять його. Ось і намагається Гарант догодити радикалам, шукає серед них опору. А ще всіляко покриває есбеушників, які для нього охоче фальсифікують справи проти опозиції, кошмарять опонентів президента.

Але багато хто з цих есбеушників і радикалів на Донбасі забруднилися такими злочинами, від яких кров холоне в жилах. Якщо почитати звіти ООН та інших міжнародних організацій, наші "визволителі" часом не поступалися бойовикам в жорстокості. Це все задокументовано, а значить, закон про військових злочинців міг би допомогти постраждалим або родичам загиблих від тортур домогтися справедливого покарання. І різні "правосеки" бояться такого закону. Саме тому він досі не підписаний.

Але рано чи пізно, але справедливість восторжествує. І Зеленський разом зі своєю шоблою опиняться на лаві підсудних. Разом з тими ж, кого він покривав.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Марат Кірєєв