Кабінет Міністрів України продовжує здійснювати фінансовий тиск на інвесторів у відновлювану енергетику шляхом невиплати заборгованості за вироблену електроенергію.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву президента tiu Canada Майкла Юрковича.

За його словами, більшості компаній була виплачена повна оплата заборгованості за умовами зелених облігацій держпідприємством гарантований покупець, проте вони не були здійснені на адресу компанії ДТЕК.

"ДТЕК виплатили "нуль", проте вся галузь з з трьох асоціацій, включаючи ЄУЕА, УВЕА і українська Сонячна Асоціація чітко заявила, що до вчорашнього вечора включно нам не виплатили заборгованість за 2021 рік", - сказав Юркович.

Він зазначив, що виробникам ВДЕ виплатили повну суму боргу лише за 2020 рік, тоді як є накопичена заборгованість за 2021 рік.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Однак меморандум про взаєморозуміння залишається порушеним, і не тільки щодо ДТЕК... іноземні інвестори продовжують і залишаються обдуреними відповідно до їх пасивів", - сказав Юркович.

Як повідомлялося, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед "зеленими" інвесторами з коштів цільових "зелених" єврооблігацій під державні гарантії.

15 Листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії - "ДТЕК ВДЕ". Борг становить 3,04 млрд грн.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.