Про це повідомляє прес-служба МВС.

Меморіальна дошка в пам'ять міністра УНР Олександра Мицюка, який обіймав цю посаду в 1918-1919 роках, встановлена на будівлі відділення поліції № 1 Краматорського районного управління поліції в його рідному селищі Олександрівка на Донеччині.

Перший заступник глави МВС Євген Єнін відзначив великий внесок вихідця з Донеччини в розвиток української державності, що суперечить наративам РФ.

"Приклад Олександра Мицюка-це свідчення того, що українська душа проявляється і в Донецькій області, і в Закарпатті, і в Одесі, і на території північних регіонів нашої держави. З історичних повідомлень ми бачимо, що ще 100 років тому він ясно усвідомлював всю сутність Московського більшовицького режиму. Ми повинні знати, поважати своїх героїв і брати приклад, тому що головна битва за незалежність ще попереду», - зазначив Євген Єнін.

На Донеччині відкрили меморіальну дошку на честь Олександра Мицюка
На Донеччині відкрили меморіальну дошку на честь Олександра Мицюка

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Голова ГО "Українська ініціатива" Юрій Косенко зазначив, що коріння сучасних державних інституцій було закладено під час Перших визвольних змагань 1917-1921 років, і серед державних діячів того часу є ціла плеяда жителів Донецької та Луганської областей.

"Олександр Міцюк був сином простого селянина з Донецької області, а його життєвий шлях присвячений одній меті – боротьбі за незалежність України. Він є одним із засновників сучасного українського Міністерства внутрішніх справ, міністром-практиком, який втілював реформи в складних умовах, а також вченим. Одним з перших він усвідомив злочинну, агресивну сутність концепції "русского мира» і передбачив, що буде далі", — повідомив Косенко.

Присутні вшанували свого співгромадянина покладанням квітів.

Олександр Міцюк народився в 1883 році в селищі Олександрівка Донецької області. Є соратником багатьох відомих діячів української революції, перебував на засланні. Коли почалися визвольні змагання 1917-1921 років, він відразу приєднався до них. Займав різні державні посади, в тому числі Міністра внутрішніх справ (1918-1919 рр).

Відомий вчений-юрист, економіст, соціолог, автор понад 60 наукових праць. Професор викладав у кількох вузах, а також був ректором Українського Вільного університету в Празі (Чехія).