Про це йде мова у повідомленні компанії.

"Видобуток "ДТЕК Нафтогаз" за 11 місяців 2021 року склав 1,88 млрд куб. м газу, що на 2% перевищує обсяг видобутку за весь 2020 рік. Це стало новим рекордом як для компанії, так і для всього приватного газовидобутку України", - повідомили у компанії.

У 2021 році "ДТЕК Нафтогаз" завершив буріння 4 свердловин і почав бурити 3 нові свердловини на Мачухському та Семиренківському родовищах.

"За цей рік ми впровадили цілу низку технологій та цифрових рішень, які ніколи раніше не використовувалися в українському газовидобутку: глибинні відеокамери, систему цифрових двійників родовищ, інтелектуальну систему управління роботою свердловин та низку інших. Все це дозволяє нам збільшувати видобуток газу та зміцнювати енергетичну безпеку країни", - цитує прес-служба слова генерального директора "ДТЕК Нафтогаз" Ігоря Щурова.

За підсумками 2021 року, компанія планує вийти на видобуток 2 млрд куб. м.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Зазначимо, що за даними "Укртрансгазу", запаси газу в ПСГ впали до 15,5 млрд. м3, що є мінімумом на цей період з 2014 року. Запаси газу на 40% нижчі, ніж на цю дату роком раніше.