«Обговорили можливості поглиблення співробітництва у сфері міжнародної безпеки. Зокрема йшлося про боротьбу з організованою злочинністю, кібербезпеку та механізми обміну інформацією», - розповіла Мері Акопян на своїй сторінці в Фейсбук.

Під час зустрічі партнери відзначили покращення оперативності реагування на кіберзлочини завдяки налагодженому обміну інформацією каналами Національних контактних пунктів «24/7» та каналами закритого зв’язку Європолу «SIENA». Вирішили збільшити кількість поліцейських операцій у сфері кібербезпеки.

З метою більш ефективної взаємодії домовилися про підписання Угоди між урядами України та Великої Британії «Про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю» та залучення НГУ до роботи Британської тренувальної місії ORBITAL. Серед усього - обговорили важливе питання лібералізації візового режиму між двома країнами.

«Стратегічний діалог України та Великої Британії в безпековій сфері дасть змогу успішно долати виклики сьогодення та ефективно боротися з транснаціональною злочинністю», - запевнила заступник міністра.