Завод Ігоря Коломойського за змовою з владою отримував з державних АЕС електроенергію за заниженою ціною для виробництва криптовалюти Bitcoin на запорізькому феросплавному заводі.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схема».

"Перед тим, як на завод почали завозити обладнання, в грудні 2020 року відбувся аукціон, на який «Енергоатом» виставив великий обсяг електроенергії. Більшу його частину зі знижкою придбав трейдер з орбіти олігарха Коломойського – «Юнайтед Енерджі». Замість первісної вартості в 1,4 гривні, одна кВт-година обійшлася приватній компанії в 1,15 гривні», - йдеться в розслідуванні.

Тільки на цьому аукціоні збиток держави склав 3 млрд грн. Загалом електроенергія з АЕС за заниженими цінами для Коломойського тільки за останній час призвела до збитків державі в розмірі 4,35 млрд грн

"За даними співрозмовників" Схема«, представників неформальної бізнес-групи» Приват «також неодноразово бачили в» Енергоатомі " напередодні аукціонів з продажу електроенергії структурам з орбіти Коломойського. Йдеться про Михайла Кіпермана і Євгена Геллера.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Тобто державна компанія продає дешеву електроенергію приватному трейдеру з орбіти олігарха. Трейдер поставляє цю енергію на завод олігарха. І завод, значить, за рахунок Майнінг криптовалюта має можливість отримати прибуток. Але завод, що відноситься до сфери впливу Коломойського, не буде платити з цього податків в казну", - йдеться в розслідуванні.