Компанія ДТЕК ВДЕ офіційно попередила нове керівництво ДП "Гарантований покупець", що подальше блокування виплат боргу по "зеленим" цільовим облігації призведе до кримінальної відповідальності посадових осіб підприємства в українській та британській юрисдикції.

"Подальше безпідставне утримання ДП "Гарантований покупець" 3,04 млрд грн, отриманих від ПрАТ "НЕК "Укренерго" для погашення заборгованості перед компаніями ДТЕК ВДЕ, є очевидно неправомірним, може призвести до притягнення відповідних посадових осіб до кримінальної відповідальності за правом України та Англії, а також до подальшої втрати Україною інвестиційної привабливості", - йдеться в листі.

Юристи наголосили, що перерахування цих коштів на користь будь-яких інших суб’єктів господарювання, в тому числі, інших виробників ВДЕ, що не входять до складу ДТЕК ВДЕ, або на будь-які інші цілі, буде грубим порушенням чинного законодавства України і умов залучення "цільових" єврооблігацій.

"Закликаємо вас дотримуватися закону та припинити триваючі порушення прав компаній ДТЕК ВДЕ, а не сприяти їх вчиненню іншими особами та ставати їх співучасником. Враховуючи вищенаведене, просимо Вас невідкладно вчинити дії, необхідні для усунення порушень і погашення ДП "Гарантований покупець" заборгованості перед компаніями групи ДТЕК ВДЕ", - йдеться в листі юридичної компанії.

Як повідомлялося, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед "зеленими" інвесторами із коштів цільових "зелених" єврооблігацій під державні гарантії.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

15 листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії - "ДТЕК ВДЕ". Борг складає 3,04 млрд грн.