Його слова пролунали у програмі «Романенко. Бесіди».

«Коли в Перу прийшли іспанці, багато народів приєдналися до них, сподіваючись на звільнення від інків. Після цього завоювання країни вже стало справою техніки. Але після підкорення інкської імперії в іспанців почалися внутрішні розбірки, адже золота та срібла було дуже багато. Через це було вбито і самого завойовника країни Франсіско Пісарро – з того часу людський фактор не змінився. А інкські споруди залишилися. Вода по трубах у Перу ллється з часів інків, хоча я не знаю, чи хтось їх чистить. А сама вода – чиста. Усі інкські водні канали працюють досі. Вони притирали каміння один до одного так щільно, що там взагалі немає проміжку, тому вода не просочується», - каже Сергій Удовик.

За його словами, у Перу дощовий клімат, тому води збирається досить багато.

«Тераси Мачу-Пікчу зберігаються вже понад п'ятсот років. І землетруси їм не страшні, хоча собор у Лімі, який збудували вже іспанці, за цей час руйнувався тричі. Хоча насправді ці тераси, можливо, набагато давніші», - розповідає Сергій Удовик.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що Україна випала з інноваційної історії та має повернутися до неї.

Також Знай.ua повідомляв, що телеведучий Дмитро Комаров розповів про екзотичне індіанське плем'я з джунглів Амазонії.