Про це йдеться в листі "Української асоціації бізнесу і торгівлі" до прем'єр-міністра Дениса Шмыгаля і міністра енергетики Германа Галущенка.

"Асоціація ознайомилася з законопроектом і може сказати, що в поточній редакції він створює великі корупційні ризики, а також відкриває можливість для порушення прав інвесторів, що зашкодить і без того поганому інвестиційному клімату в Україні», - йдеться в ньому.

Відзначається, що міжнародне співтовариство вже отримало негативний сигнал після публікації законопроекту, оскільки його прийняття дозволить владі здійснювати безпідставний тиск на бізнес.

В асоціації підкреслили, що український бізнес є залежним від залученого капіталу, в тому числі іноземного, через що існування в Україні подібних законів призведе до збільшення вартості залучення капіталу українським бізнесом, і як наслідок зниження конкурентної спроможності українських виробників.

"Асоціація переконана, що прийняття ініціативи завдасть великої шкоди не тільки енергетичному сектору України, який і так перебуває в кризі, а й всьому інвестиційному клімату України. Саме тому ми звертаємося до Уряду України та Міністерства енергетики з проханням негайно відкликати цей законопроект або відправити його на істотне доопрацювання для запобігання катастрофи інвестиційного клімату», - йдеться в листі.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще