Про це, написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, з екологічної точки зору усі три варіанти мають право на існування. Штучна ялинка прослужить вам багато років, ялинку у горщику можна висадити на двір, а купуючи зрізану ялинку, ви допомагаєте лісгоспам отримати кошти для висадки ще більшої кількості дерев. В кожному з випадків головне - правильно вибрати ялинку.

Костянтин Яловий дав кілька порад щодо вибору ялинок.

  • Якість, безпека та екологічність штучних ялин багато в чому залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. Наприклад, дешеві ялинки з ПВХ - не приймаються на переробку. Матеріал може бути шкідливим для здоров'я та виділяти токсини. А от поліпропілен вважають найякіснішим матеріалом для новорічної прикраси. До того ж його можна переробити. Тож звертайте увагу на маркування пластику у складі виробу. При купівлі штучної ялинки, важливо також перевірити, щоб сировина, з якої вона зроблена, не горіла, а плавилась. Це питання безпеки
  • Справжню зрізану ялинку можна придбати на офіційних ярмарках. Усі сертифіковані ялинки мають спеціальну самоклейну етикетку чи пластмасову бирку, на якій вказується індивідуальний номер та штрих-код. За допомогою спеціального мобільного додатку Ялинка.info можна визначити, чи легально зрубане дерево. Свіжозрубана ялинка має насичений яскравий колір. Хвоя свіжої ялини не повинна обсипатися, а якщо потерти голки в долоні, на пальцях залишиться аромат смоли.
  • Живі ялинки горщиках мають ряд переваг. Це зменшує використання пластику та вирубку дерев. Після свята дерево можна висадити на ґрунт, щоб воно росло ще багато років. Рослина, здатна витримати канікули у приміщенні, а потім прижитися на вулиці, має прожити в контейнері, в якому продається, хоча б рік. Готовність до висадки можна перевірити, витягнувши рослину з горщика, – ком має бути цілісний, не розпадатися, коріння має обплітати його повністю.

"Тож не так важливо, яку ялинку обрати. Головне робити це усвідомлено", - підсумував Костянтин Яловий.