Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це йдеться у доповіді керуючого Київською єпархією УПЦ Митрополита Онуфрія, яку він озвучив сьогодні на підсумкових єпархіальних зборах у Києво-Печерській лаврі.

Блаженніший зазначив, що у Київській єпархії діють 397 парафій: 162 з них - у Києві та 235 - в області. На парафіях та в монастирях Київської єпархії служать 829 кліриків: у Києві - 563, а саме -457 священиків та 106 дияконів; в області - 266, а саме 238 священиків та 28 дияконів.

У доповіді Митрополит Онуфрій зазначив, що 8 кліриків єпархії були почислені за штат, 4 - заборонено у служінні, але водночас 6 священнослужителів прибули з інших єпархій.

У Київській єпархії Української Православної Церкви налічується 475 храмів, що мають престол, та 43 облаштованих для богослужіння приміщень. У поточному році було освячено 4 нові храми, рукоположено 11 священиків та 19 дияконів.

В єпархії діють 22 монастирі: 12 чоловічих та 10 жіночих. У монастирях, у тому числі ставропігійних несуть послух 1189 осіб: 613 у чоловічих та 576 у жіночих. У підпорядкуванні Митрополита Київського та всієї України перебуває 9 ставропігійних монастирів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще