Про це повідомив народний депутат, лідер МФО «Чиста енергії – Здорове довкілля» Олексій Гончаренко.

«Не потрібно бути геніальним слідчим і прокурором, щоб побачити тут очевидний конфлікт інтересів. Новий керівник ГарПока – державної компанії, яка по закону купує «зелену» енергію» - володіє однією з компаній, яка продає державі «зелену» енергію. Тобто людина прийшла працювати у державну компанію, щоб платити гроші сама собі, а точніше сонячній електростанції, яка оформлена на його дружину. Геніально!», - повідомив нардеп.

Гончаренко допускає, що уряд міг навмисно призначити чиновника з конфліктом інтересів, щоб шантажувати його і змушувати виконувати незаконні вказівки.

«На перший погляд – чергова геніальна кадрова політика Зеленського, якби не одне але. Після міжнародного скандалу з блокуванням коштів інвесторів і втручанням в «зелений» кредит від ЄС, уряд знайшов такого керівника, яким можна легко маніпулювати і який буде виконувати незаконні вказівки», - зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, на початку грудня уряд призначив Андрія Пилипенка головою ДП "Гарантований покупець". Він замінив на цій посаді Валіма Уліду, який пропрацював 3 тижні і звільнився через скандал з "зеленими" облігаціями.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

14 грудня Пилипенко подав декларацію, в якій вказав право власності на проект сонячної електростанції в Київській області "Солаград". https://public.nazk.gov.ua/documents/b0aebf61-a36b-4386-b542-d524dd632258

100% статутного капіталу ТОВ "Соларград" оформлено на дружину директора ГарПока Олену Пилипенко. Крім цього сім'я Пилипенка є кредитором (інвестором) сонячної електростанції на 1,1 МВт у Хмельницькому - СЕС "Екобуденергія". Ця СЕС винна родині голови "Гарпоку" 4,95 млн грн.