Крім того, порушує правила дорожнього руху, перекриває киянам проїзд та незаконно користується мигалкою, сиреною і номерами прикриття. Про це розповідає чергове розслідування «Української правди».

Журналісти УП відстежили пересування по столиці автомобілів охорони міністра та його самого 15 вересня 2021 року. Автомобіль охорони вони помітили біля однієї з офісних будівель у центрі Києва. На ньому були встановлені проблискові маячки, а номери машини не значилися у базі поліції.

кортеж Олексія Чернишова
кортеж Олексія Чернишова

«Це означає, що Олексію Чернишову з невідомих причин можна використовувати оперативні номерні знаки», — констатують журналісти.

При подальших поїздках столицею машина охорони Чернишова на очах знімальної групи УП використала на перехресті мигалку та сирену, перекрила транспорту рух і з порушенням правил дорожнього руху повернула у бік офісу мільярдера та нардепа від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича, де, ймовірно, міг перебувати сам міністр Чернишов.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

кортеж Олексія Чернишова
кортеж Олексія Чернишова

За припущенням журналістів УП, охорона Чернишова використовувала маячки та звуковий сигнал у той час, коли самого міністра у салоні не було. До того ж, від офісу Абрамовича, біля якого охоронці нардепа і міністра, помітивши автомобіль зі знімальною групою, влаштували справжню гру у хованки, Чернишов поїхав в окремому авто.

На питання УП про підстави, на яких користується мигалками, сиреною та спецномерами, Чернишов на момент публікації розслідування не відповів.