Підготовка до опалювального сезону 2021-2022 років виявилася найгіршою за всі останні роки і влада сподівається тільки на теплу зиму.

Про це йдеться в статті «Дзеркала Тижня».

«На станціях мало вугілля, в сховищах мало газу, і все це майже нікого не хвилює. Такої провальної підготовки до зими майже на всіх рівнях ніколи не було. Як і такого байдуже ставлення до цього. "Будь що буде – - вирішила влада, - авось проскочимо!» ,- йдеться в статті.

Видання зазначає, що при низьких температурах взимку, енергосистема країни не впорається з навантаженнями.

"Президент любить хороші новини, не варто його засмучувати. Та й навіщо? На дворі тепло! За вікном-дощ, ялинки, гірлянди і передчуття свят. Зрозуміло, що при серйозній зимі енергосистема ляже, але ось м'яку зиму можемо і проскочити. Так як міняти що-небудь вже пізно, то, власне, годі й хвилюватися», – йдеться в статті.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Нагадаємо, в опалювальний сезон 2021-2022 року Україна увійшла з рекордно низькими запасами вугілля і газу. На скелях ТЕС знаходилося 500 тис. т вугілля при потребі 2,6 млн тонн, у сховищах 18,8 млрд м3 газу проти 28,7 млрд м3 роком раніше.

Державні ТЕС "Центренерго" з вересня працюють мінімально можливим складом обладнання.