Новий керівник держпідприємства «Гарантований покупець» Андрій Пилипенко понесе кримінальну відповідальність за блокування виплати коштів від єврооблігацій на адресу окремих виробників «зеленої» електроенергії.

Про це йде мова в листі англійських адвокатів BCL Solicitors LLP (діють в інтересах ДТЕК ВДЕ) на адресу ДП «Гарантований покупець».

«Бездіяльність ГарПоку щодо виплати коштів, що належать ДТЕК, ймовірно, є триваючою злочинною поведінкою, за яку ви (керівник ДП «Гарантований покупець» – прим.) особисто можете нести відповідальність, якщо не будуть вжиті заходи для негайного виправлення ситуації», – говориться в листі.

Юристи наголошують, що є ряд правопорушень, які були вчинені: заволодіння майном злочинним шляхом, відмивання грошей, шахрайство.

«Кожен, хто бере участь в злочинній змові; будь-яка особа, яка допомагає, підтримує, радить або забезпечує вчинення такого злочину, є винувата у первинному злочині і підлягає звинуваченню так само, як якщо б вона була основним злочинцем», – зазначається в листі.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Також повідомляється, що усі ці злочини є тяжкими злочинами, за які передбачено покарання у вигляді значних строків позбавлення волі.

«Ми також підкреслюємо, що будь-які інші транзакції, окрім переказів цих коштів законному власнику – ДТЕК – становитимуть подальший кримінальний злочин щодо передачі майна, набутого злочинним шляхом», – йдеться в листі.

Як повідомлялося, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед «зеленими» інвесторами. 15 листопада виплати отримали усі компанії, крім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду.

Компанія ініціювала кримінальний процес в Україні та Великобританії щодо посадових осіб ДП «Гарантований покупець» та уряду через втручання у процес розподілу цільового кредиту від ЄС.

ДТЕК ВДЕ офіційно повідомило керівництво ДП «Гарантований покупець» про кримінальний злочин, який він вчиняє.