Про це вона розповіла у новому випуску програми «Прогноз» з Любов'ю Завальнюк.

«Люди не знають 90% того, чим жили наші предки і це пройшло повз нас, але це дуже захоплююче. Свято брикси моє кохання, і в мене з нього все почалося. Це історія про те, що існував жіночий день, коли жінки вередували з ранку до вечора, а чоловіки виконували всі їхні примхи. За Макаровим це відбувається на Петра та Павла 12 липня. Усі реальні традиції лягли в основу легенд про шабаші відьом», - розповіла Лада Лузіна.

Письменниця сказала, що відьма – це жінка, яка займається чаклунством, а всі наші свята були спрямовані на чаклунство. У цей час жінки збирали чарівні трави, повідомила вона, і робили чарівні процедури тканиною. Жінки ткали звичайне полотно протягом дня, наголосила вона, і обертали його навколо церкви. І вважалося, що таким чином вони могли зупиняти епідемії, зауважила вона, хвороби та війну.

«Вважалося, що таким полотном жінка може впливати на багато речей, бо кожен інгредієнт та предмет прядіння вважався чарівним. Раніше вважалося, що звичайними хатніми роботами жінки можуть спричинити зміни у погоді. Тому те, що може робити богиня у певні дні, може зробити кожна жінка, якщо вона знає коли і як це робити», - резюмувала Лада Лузіна.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, астролог Лілія Атаманенко розповіла, чого чекати від ретроградної Венери.

Також Знай.ua писав про те, що таролог Анастасія Казачок розповіла, що таке порча та приворот.