Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій розповів під час щорічних Єпархіальних зборів Київської єпархії УПЦ.

«15 храмів столиці організують роздачу гарячих обідів та продуктових наборів нужденним. Таким чином, понад 220 людей щоденно та 470 осіб щонайменше раз на тиждень мають можливість безкоштовно обідати при наших храмах», - зазначив Митрополит Онуфрій.

Предстоятель підкреслив, що на багатьох парафіях підтримується благодійна ініціатива зі збирання речей для малозабезпечених верств населення, завдяки яким щодня нужденні, бездомні мають змогу отримати одяг та взуття.

Також храми Київської єпархії надали допомогу для переселенців, які мешкають у Свято-Успенській Святогірській лаврі.

Як повідомлялося раніше, храми Київської єпархії Української Православної Церкви протягом року зібрали та передали на благодійність 2 млн 260 тис грн.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Проектом «Наша Лепта» на благодійні цілі було направлено понад 120 тис гривень, у тому числі і на підтримку релігійних громад УПЦ, які втратили свої храми під час рейдерських захоплень.

Духовенство столиці здійснює духовну опіку та надає матеріальну допомогу соціальним, медичним та іншим установам, серед яких: 30 реабілітаційних центрів та дитячих будинків; 15 геріатричних центрів – будинків для людей похилого віку; 8 спеціалізованих навчальних закладів; понад 10 лікарень; 5 виправних колоній. Допомога надається продуктовими наборами, засобами особистої гігієни та коштами.