Про це заявив народний депутат України, член фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

«Підняли ставки на все. Ось мобільний телефон у вас у всіх є? Вітаю, ви олігархи! Тому що на радіочастоти підняли таксу, вам все це включать в мобільний зв'язок з 1 січня, всі будемо платити. А ось Ігоря Валерійовича Коломойського, який видобуває монопольно марганцеву руду - втратили із закону. Тобто, вона була там. Але раптом несподівано в цей день щось сталося, і вона загубилася», - сказав Гончаренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, від прийняття закону олігарх Ігор Коломойський, на відміну від решти бізнесу, зможе отримати додаткові доходи.

"Ігор Валерійович знайшов десь під мільярд гривень. Це з приводу того, який бізнес залишиться. Якийсь залишиться, "95 квартал" і ще один", - підсумував Гончаренко.

Нагадаємо, 30 листопада Верховна Рада прийняла урядовий законопроект №5600 про внесення змін до Податкового кодексу України, яким підвищуються ставки податків для цілого ряду галузей. Цим законом передбачено підвищення податків для українців, а також підвищення ренти на видобуток залізної руди і водні ресурси. У той же час, залишена без зміни рента на видобуток марганцевої руди, яку монопольно видобуває Ігор Коломойський. В результаті, за оцінками економістів, бюджет недоотримає близько 600-700 мільйонів гривень на рік.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше народний депутат України Олег Синютка заявив, що влада використовують законопроект №5600 в політичних мотивах: "поганим" олігархам податки підвищили, а "домашнім" – знизили.

У свою чергу депутат Софія Федина заявила, що прийнятими податковими змінами (законопроект 5600) влада позбавить звичайних українців засобів до існування, але збагатить олігархів.