Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів у новому випуску програми «Слово Предстоятеля».

Предстоятель УПЦ пригадав одну історію, пов’язану зі святителем Миколаєм, що сталася в радянські часи.

«Якось чоловік і дружина, які були партійцями, поїхали кататися на лижах і взяли з собою партквитки. Але коли вони вже хотіли повертатися додому, то помітили, що загубили їх. А комуніста, який загубив партійний квиток, могли виключити з партії, звільнити з посади тощо. Подружжя знало про такі можливі наслідки і дуже переживало. Вже сутеніло, а вони не могли знайти документів і вже впали у відчай.

У відчаї вони звернулися до святителя Миколая: «Допоможи нам, святителю Миколаю! Допоможеш, ми тобі поставимо свічку». Щойно вони помолился, зробили лишень кілька кроків і бачать - прямо на дорозі акуратно лежать їх два партквитки. Вони повернулися додому та й про все забули. Та однієї ночі сниться їм святий Миколай та питає, чому вони не виконують своєї обіцянки. Вранці вони схопилися у страсі, пішли до храму, купили свічку та стали ходити перед образами. Священик побачив їх дивну поведінку, підійшов і запропонував допомогу. Вони розповіли йому свою історію, священик із ними поговорив, і в них зародилась віра до Бога. Вже потім той священик мені говорив, що святитель Миколай з’явився їм уві сні, звісно, не заради свічки і обіцяння, а щоб привести їх до храму, щоб вони почули слово Божої Правди та щоб увірували в Бога, стали на шлях Божого життя. Ті люди залишилися комуністами, але з того часу таємно постійно ходили до церкви, молилися Богу та час від часу причащалися», - розповів Блаженніший.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Архіпастир зазначив, що святитель Миколай допомагає всім людям, навіть невіруючим.

«Дякуємо святителю Миколаю за це і ставимо свічку. Але повинні пам’ятати, що свічка приємна для святого Миколая і має духовну красу, коли свідчить про нашу любов, про те, що в душі горить полум’я любові до Бога, до святих, до добра. Якщо цієї любові немає, то свічка втрачає своє значення», - підсумував Предстоятель УПЦ і закликав своїм життям свідчити про любов до Бога.