Про це заявив народний депутат, член Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Ніколаєнко.

"Те, що намагаються зробити – це при глибоко дефіцитному бюджеті, глибоко дефіцитному Пенсійному фонді, при невиконанні місцевих бюджетів і при економічній кризі займатися ось цими утопічними історіями – це тільки можуть люди з поганою економічною освітою», - сказав Ніколаєнко.

За його словами, розвинені держави можуть дозволити собі запускати подібні програми, але не Україна, оскільки в нашій країні зовсім інша економічна ситуація.

"Це працюючі сценарії в Саудівській Аравії, Еміратах, Норвегії, у яких зовсім інші структури доходу до бюджету, зовсім інша логіка управління і все інше», - пояснив Ніколаєнко.

Нагадаємо, 6 грудня президент вніс до Верховної Ради два законопроекти про введення "економічного паспорта українця". Ініціатива передбачає відкриття для дітей, народжених з 1 січня 2019 року, рахунків, на яких накопичуватимуться кошти від рентних платежів. Ці кошти діти зможуть використовувати після досягнення повноліття на отримання освіти або купівлю житла.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Раніше член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін заявив, що реалізація президентської ініціативи про економічний паспорт українця призведе до недофінансування пенсій і соціальних виплат.

У свою чергу народний депутат Ніна Южаніна заявила, що ця ініціатива президента – політичний піар і елемент передвиборчої програми, націлений на те, щоб українці обрали Зеленського на другий президентський термін.