Українська прокуратура не пред'явила Ігорю Коломойському ніяких звинувачень, не дивлячись на те що Міністерство фінансів України і Приватбанку офіційно звинувачують його в шахрайстві і привласненні 5,5 млрд доларів коштів вкладників банку.

Про це йдеться в статті Financial Times, пише Главком.

«В ході багатьох судових розглядів в декількох юрисдикціях українська влада і ПриватБанк заявляли, що Коломойський і його партнери викачували з належного їм банку гроші. Українські прокурори не пред'явили Коломойському жодних звинувачень", - зазначає видання.

За оцінками експертів і дипломатів, на яких посилається Financial Times, Ігор Коломойський може отримати вигоду від так званого закону про олігархів через його вибіркове застосування.

"Деякі експерти і дипломати побоюються, що Зеленський може використовувати закон про деолігархізацію для вибіркового переслідування нелояльних бізнесменів. «Питання в тому, чи буде однаковий підхід до всіх олігархів», - говорить Дарина Каленюк (Виконавчий директор ЦПК – прим.). Вона вказала на позитивне висвітлення Зеленського на каналах Ігоря Коломойського, олігарха, який спонсорував президентську виборну кампанію", - йдеться в статті.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще