Доктор біологічних наук Максим Мельничук розповів, чи може аграрна Україна досягти успіху в економіці, і що для цього потрібно.

Про це він сказав у програмі “Особистість” з Сергієм Дойком.

“Як ми можемо говорити в Україні про глибинну переробку, про європейське майбутнє, коли у нас 70% України засаджується двома культурами: кукурудзою і соняшником? Чому, знаєте? Тому що земля знаходиться в оренді. А хто висадить горіхи, яблуні чи черешні на орендовану землю? На 5-7 років. Через 5 чи 7 років, коли цей горіх тільки почне давати промислові плоди і врожайність буде відбувати інвестиції, прийде власник цього земельного паю і скаже “Ми з вами розвиваємо договір оренди”, - сказав Максим Мельничук.

Він зазначив, що в такому випадку ніхто не хоче займатись біоенергетичними культурами чи вирощувати дерева.

За його словами, чорноземи просто виснажують, оскільки не витрачаються на добрива, бо не зацікавлені у подальшій якості землі. З огляду на це, відкриття ринку землі є дуже актуальним.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

“Чи стане аграрна Україна успішною в економічному розвитку? Потрібна диверсифікація. Нам треба йти від кукурудзи і соняшнику. Ми перша країна по виробництву олії соняшникової у світі. Бо колись була програма підтримки переробної галузі. Таке має бути у кожній галузі”, - додав Максим Мельничук.

Як повідомляв Знай.ua, Вадим Івченко заявив, що держава може існувати лише коштом малого бізнесу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що нардеп заявив, що економічний паспорт - це популізм, який обернеться для бюджету великими втратами.