Експерт з енергетики Андріан Прокіп розповів, від чого залежать віялові відключення постачання електроенергії і чи чекати Україні їх цьогорічної зими.

Про це він розповів у програмі «Романенко. Бесіди».

Передусім гість програми зазначає, що сьогодні проблеми в українській енергетиці повторюються. «Схожа ситуація була у 2014 році, коли Росія оголосила, що відключає газ, і ми не знали, що ми будемо взимку», - нагадує він. Тоді, розповідає Андріан Прокіп, влада почала щось робити, зокрема, йшлося про перехід на біомасу і для цього навіть здійснили певні кроки.

Тим не менш, констатує експерт, приблизно через 8 місяців чи рік було вирішено нічого не міняти, оскільки все й так добре. На його думку, політика української влади після 2014 року стала більш популістичною. «Рішення, які тоді ухвалювалися в енергетичній сфері, мали більше політичний, ніж економічний характер», - підкреслює гість програми. А відтак, констатує він, ефект від змін був недостатнім.

Загалом же, констатує Андріан Прокіп, розв’язання проблеми потребує її осмислення. «Очевидно, що доведеться оголошувати про зниження потужності подачі електроенергії», - переконаний він. Отже, констатує експерт, буде обмеження у споживанні, але зараз ані теплокомуненерго, ані хтось інший не економить електрику.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Водночас він нагадує, що в України й надалі росте фінансова діра. До того ж, міркує гість програми, саме під час кризи найпростіше приймати революційні рішення, адже в такому разі все можна скинути на відсутність іншого виходу.

Як повідомляв Знай.ua, Рибалко заявила, що ціна електроенергії для побутових споживачів виросте від 20 до 45%.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла, які комунальні послуги знову подорожчають.