Дипломат, колишній перший заступник міністра закордонних справ, ексзаступник голови Секретаріату Президента України Олександр Чалий дав прогноз щодо можливої війни між Росією та Україною.

Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Є дві новини: хороша та тривожна. Хороша новина – що я нічого не чекаю надзвичайного до середини січня. А ось що станеться після старого Нового року, сказати складно. Як дипломат, я не став би говорити, що Росія зробила геополітичний ультиматум. Мені здається, Росія зробила жорстку геополітичну пропозицію колективному Заходу, насамперед Штатам», - каже він.

За його словами, колективний Захід зрозумів, що це справді момент істини, і не сказав одразу «ні» на російські пропозиції. Навпаки, він почав прагнути розпочати діалог із Російською Федерацією, і зараз параметри цього діалогу узгоджуються.

«Так, Російська Федерація дуже вимогливо наполягає, щоб відповідь була конкретна, щоб ці переговори не зайшли в довгий і глибокий часовий період, - зазначає дипломат. – Вони кажуть, що більше півтонів та дипломатичної плутанини вони не допустять. Це, звісно, насторожує. Але й Захід розуміє дві стратегічні речі: що настав час постаратися домовитися, і що колективний Захід, по суті, не має інструментів, щоб стримати Росію, принаймні, в її ближньому зарубіжжі. І вони у будь-якому разі це програють».

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Олександр Чалий вважає, що програш буде для колективного Заходу матиме велику стратегічну шкоду, оскільки це стане другим Афганістаном, що адміністрація Байдена не може допустити наступного року, оскільки будуть проміжні вибори до конгресу Сполучених Штатів.

«Тому, мені здається, є обережні підстави очікувати на діалог. Принаймні, на січень, можливо, лютий», - робить висновок він.

Раніше Знай.ua публікував слова Вадима Трюхана: Та допомога, яку отримує наша армія – це крихітка у порівнянні з тим, що їй потрібне.