Політолог Максим Ялі розповів, навіщо Росія нарощує військову міць на кордонах з Україною, а також заявив, що Росія користується давніми технологіями розв'язання війни.

Про це він розповів у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін.

«Йде процес підвищення ставок у торгах Росії із Заходом навколо України. Путін висуває вимогу надати йому безпеку та юридично закріпити той статус, що Україна ніколи не вступить до НАТО, а НАТО не далі розширюватиметься на Схід», - зазначив Максим Ялі.

За словами експерта, раніше НАТО у східних регіонах Європи розмістила свій військовий контингент швидкого реагування, щоб убезпечити країни від вторгнення Росії, на що Росія відповіла підігрівом ситуації, створюючи інформаційні приводи, які можуть бути сприйняті Заходом як підготовка до повномасштабної війни.

«Це класика, так як і починалася Друга світова війна в Польщі: переодягнені німці в польській формі атакували заставу, і це спричинило повномасштабну агресію. За останні 8 років ми бачили такі ситуації», - сказав Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Як зазначив політолог, Росія використовує стародавні технології початку воєн – різні способи провокацій для створення приводу вторгнутися на чужу територію, як на прикладі нацистської Німеччини. За словами експерта, Росія зараз торгується із Заходом, погрожуючи нападом на Україну, щоб ставити певні вимоги на свою користь.

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі заявив, що врученням підозри Порошенка влада досягла своєї мети.

Також Знай.ua публікував слова Влада Росса: 2022 може бути на межі термоядерної війни.