Журналістка Катерина Павлова розповіла, що населення України стрімко скорочується і причин для цього дуже багато, а виправити це має держава.

Про це Катерина Павлова розповіла у своєму новому блозі на каналі «MY.UA».

«В ООН зазначають, що недостатній рівень добробуту та відсутність у жінок можливості поєднувати кар’єру та догляд за дітьми залишаються одним із чинників, що заважають українцям мати бажану кількість дітей. Жінки змушені йти працювати навіть з немовлятами на руках, бо їм потрібні гроші. Високий рівень бідності не дозволяє жити нормально, родині не вистачає грошей, і жінка йде працювати. Це наша реальність і це заважає, бо людина розривається між дитиною та працею», - повідомила Катерина Павлова.

Катерина Павлова сказала, що через це люди починають думати, а що робити, коли дітей стане двоє чи троє? Народжуваність в Україні впала, бо люди бояться ставати батьками, впевнена вона, тому що не впевнені, що зможуть гідно забезпечити не тільки себе, а й власну дитину. За роки незалежності в Україні народжуваність не просто впала, вважає вона, а народжуваність обвалилася. Якщо у 1990 році в Україні народилося більше ніж 657 000 малюків, підкреслила вона, то зараз ця цифра зменшилася вдвічі.

«Щороку в Україні стає більше дітей, народжених поза шлюбом, з 1990 року таких дітей стало вдвічі більше. Тобто кожна п’ята дитина та й самих шлюбів стає менше. Звісно, шлюб не завжди дорівнює міцній і здоровій родині, але цифри є цифри. За даними приблизних підрахунків, за межами країни постійно перебуває приблизно близько 3 мільйонів українських робітників. І їхня чисельність, ймовірно, надалі зростатиме, бо високий рівень бідності та труднощі з пошуком роботи з гідною оплатою підсилюються політичними, соціальними та факторами безпеки. Що і стимулює міграційний відтік», - резюмувала Катерина Павлова.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, від 10 до 41 тисячі гривень: у Мінсоцполітики пояснили, як розподілять допомогу на дітей.

Знай.uа писав, в Україні придумали, як підвищити народжуваність - за гроші: прогноз ООН лякає.