Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це викладач Київської духовної академії та семінарії ієромонах Афанасій (Стрельцов) розповів на YouTube-каналі «Православная Церковь».

«У Старому Завіті є добрий приклад того, чому Бог випробовує добрих, хороших і благочестивих людей, відвідуючи їх різними скорботами, хворобами, труднощами, і дає одразу відповідь - чому це сталося», - сказав отець Афанасій.

Він нагадав про Старозавітного пророка - Іова Багатостраждального, який є чудовим прикладом того, як скорботи та хвороби долають хорошу людину.

«Іов був зразковою людиною, зразковим сім'янином, у нього було досить велике господарство, яким користувалися його діти. Він вірив у Єдиного Бога, він не впадав в ідолопоклонство та інші гидоти, які на той момент оточували його. Але Бог випробував його, Він забрав усе - його рідних, близьких, дім, господарство. Навіть забрав здоров'я, так, що він повинен був жити за містом страждаючи на тяжку хворобу - проказу. Іов жив один. І його друзі, які відвідували зрідка його, говорили: «похули Бога і помри. Адже Бог завдає тобі таких страждань». Але він сказав прекрасні слова, що ніколи цього не зробить, а «ім'я Господнє нехай буде благословенне від сьогодні і до віку». І якщо Бог дав йому такі випробування, то він повинен їх з особливим почуттям трепету та любові проходити», - розповів викладач КДАіС, і додав, що «Бог повернув Іову здоров'я, дав йому ще дітей, подвоїв його господарство, яким він користувався, та дав усе для того, щоб він жив нормальним життям».

Також він зазначив, що можна запитати себе: «навіщо ж Бог випробував праведника?». «Адже, чи не видно його віри в Нього, чи не видно його любові до Нього, у його вчинках, у його любові до дружини, ближніх, дітей, господарства, до всіх, з ким він стикався. Бог відвідав його забравши здоров'я. І він замість того, щоб хулити Бога, замість того, щоб висловити своє негативне ставлення до Бога, він продовжує його славословити», - констатував ієромонах Афанасій (Стрельцов).

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Священик зазначив, що Бог дає в житті певні випробування для затвердження у вірі, для того, щоб утвердити ще раз у нашому сповіданні і любові до Нього.

«Ці випробування трапляються в житті кожної людини, і те, як будемо їх проходити, залежить від справжньої віри та любові до Бога», - підсумував отець Афанасій.