У Європі будуть все голосніше критикувати Зеленського за заборону ЗМІ та репресії проти голови політради «опозиційної платформи – за життя» Віктора Медведчука. Про це пише журналіст Едуард Долгачов на сайті «Кореспондент», коментуючи новину про те, що канцлер ФРН Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ході конфіденційної зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським зажадали припинити атаку на ЗМІ і репресії проти глави політради «опозиційної платформи – за життя» Віктора Медведчука.

"Що далі? Можна прогнозувати, що Європа буде все голосніше критикувати Зеленського за позасудову заборону ЗМІ і репресії проти Медведчука», – робить прогноз журналіст.

"Так, поки що європейські політики говорять про це за закритими дверима. Але коли лідери країн ЄС стануть публічно говорити про це-буде вже пізно, тому що Зеленського запишуть в диктатори. Тому що, коли в західних політичних колах починають називати політика-сателіта авторитарним, такий політик стає нерукопожатним на Заході», – застерігає автор.

Долгачов також звертає увагу, що через атаку на ЗМІ і репресій проти Медведчука російський президент Володимир Путін публічно дорікає Європу в подвійних стандартах.

"Ще одна причина, чому тема атаки на ЗМІ і репресій проти Медведчука все голосніше звучить в ЄС – це позиція російського президента Володимира Путіна, який звинувачує Європу в подвійних стандартах. Виходить, що через Зеленського лідери країн ЄС змушені виправдовуватися. А чому вони повинні виправдовуватися за його поведінку? Ось звідси і невдоволення. І це невдоволення буде тільки рости", - передрікає журналіст.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Долгачов додає, що у ЗМІ на Заході зростає хвиля невдоволення політикою Зеленського через атаку на українські ЗМІ та репресії проти опозиції.

"Додамо, що в західних ЗМІ наростає хвиля невдоволення Зеленським і «зеленою» владою». Західні ЗМІ вже багато місяців пишуть про атаку Зеленського проти українських ЗМІ та репресії проти опозиції. Журнал для світової еліти Forbes прямо написав, що під виглядом «деолігархізації» Зеленський просто воює зі своїм головним політичним противником в особі Медведчука», – аргументує журналіст.

"А Англійська The Independent охарактеризувала заборону ЗМІ і репресії проти Медведчука як ознаки того, що Зеленський будує авторитарний режим (стаття так і називається «не можна дозволити авторитаризму пустити коріння»)», – підсумовує журналіст Едуард Долгачов.