Політолог Максим Ялі заявив, що сьогодні світ перейшов на новий етап розвитку, де наголос робиться на дипломатію.

Про це він сказав у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін.

Як розповідає політолог, сьогодні можна спостерігати закінчення періоду воєн, коли мир намагалися перевлаштувати, а демократію – насадити. Зокрема Максим Ялі посилається на слова Байдена про те, що США більше не будуть використовувати військові методи зміни. «А політика та дипломатія будуть ґрунтуватися на дипломатичних методах, а не військових», - підкреслює він.

Цей перехід на новий етап розвитку експерт пов’язує саме з інавгурацією президента Сполучених Штатів Байдена. До того ж, каже він, цей процес торкається й інших держав, а події 2021 року лише підтверджують це. «Якщо коротко – це вже остаточний відхід Сполучених Штатів від свого статусу глобального жандарма. Вихід військ з Афганістану – ці події стануть віхою у світовій політиці», - констатує Максим Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що Меркель зробила Німеччину без двох хвилин головним газовим хабом Європи.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, як Китаю вдалося у часи пандемії покращити свої позиції на міжнародній арені та посилити економіку.