Зеленський продовжує свій похід проти свободи слова, але це похід по граблях, які в підсумку б'ють по особистому рейтингу президента. Так політичний аналітик Олексій Калініченко прокоментувавши указ президента Володимира Зеленського від 28 грудня 2021 року, який заборонив мовлення телеканалів UkrLive і «Перший незалежний».

"Володимир Олександрович вдруге наступає на одні й ті ж іміджеві граблі – вчора він своїм указом заборонив телеканали UkrLive і «Перший незалежний». UkrLive і "Перший незалежний «були створені на основі» 112 Україна», NewsOne і ZIK, які Зеленський постановив відключити від ефіру в лютому цього року", – повідомив аналітик.

При цьому Калініченко заявив, що якби Володимир Зеленський на президентських виборах зізнався, що буде воювати проти Медведчука і відключати телеканали, то не виграв би.

"Буду короткий. Просто нагадаю, що на виборах Зеленський обіцяв боротися з Порошенком і карати корупціонерів. Якби під час виборів Зеленський зізнався, що замість Порошенка він буде воювати з Медведчуком, то не було б не те, що 73 % – і 50% не було б», – зазначив автор.

«А якби Зеленський зізнався, що буде пачками відключати телеканали – то взагалі програв би президентські вибори. Тому, та Лютнева дата, коли Зеленський підписав указ про санкції проти «112 Україна», NewsOne і ZIK – це день, коли «зелені» програли вибори. А 28 грудня – це контрольний постріл», – підкреслив аналітик.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

На завершення Олексій Калініченко нагадав провайдерам кабельних мереж і супутникового мовлення, що за незаконне відключення телеканалів вони відповідатимуть.

«До речі, у зв'язку з цим хочу звернутися до провайдерів. Не поспішайте відключати телеканали, які влада незаконно заборонила. "Зеленські" приходять і йдуть – а вам в цій країні ще жити. Чи ні? Сьогодні багато що залежить від лінії вашої поведінки", - підсумував політичний аналітик Олексій Калініченко.