Журналістка Катерина Котенкова, як правильно розпланувати бюджет на свята, аби вдало відзначити новорічний період та водночас зберегти гроші, аби гідно розпочати наступний рік.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Скоро Новий рік. Хочеться добре відзначити, і не багато витратити. Багато хто трапляється на вудки маркетологів, купуючи непотрібні речі. А після свят раптом виявляється, що грошей зовсім не лишилося», - каже Катерина Котенкова.

Журналістка поділилася декількома порадами, як правильно спланувати витрати перед святкуванням Нового року, щоб зберегти гроші та гідно розпочати наступний рік. За її словами, все потрібно планувати заздалегідь – це допоможе уникнути поспіху та заощадить гроші.

«Та й почуваєшся набагато впевненіше, коли все вже куплено наперед. Тож не відкладайте все на останній день. Відразу визначте, скільки можете витратити. Плануємо заздалегідь та економимо. Новий рік – це не лише подарунки. Потрібно накрити стіл. І обновочку хочеться, щоб у новенькому одязі зустріти Новий рік», - каже Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Вона зазначила, що варто розділити всі майбутні витрати на 3-4 основні групи, а всередині кожної групи складіть список того, що потрібно купити обов'язково, а що – по можливості. Журналістка додала, що чим раніше ми почнемо купувати подарунки, тим більше буде шансів придбати щось недороге і не стояти в чергах.

«Можна обійти кілька магазинів та порівняти ціни. Новорічний ажіотаж починається приблизно за тиждень до 31 грудня, і ви ризикуєте загубитися у натовпі покупців та не знайти потрібної речі. До того ж, як правило, що ближче свято, то більше магазини завищують ціни», - зазначила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Олексій Толкачов розповів, де Україні взяти гроші для виплати безумовного основного доходу.

Також Знай.ua повідомляв, що представник керівництва Національного банку Володимир Лепушинський розповів коли та наскільки збільшаться тарифи на газ.