Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій сказав у Різдвяному вітанні.

«Цими днями Свята Православна Церква з любов’ю згадує і молитовно прославляє велику благочестя Тайну - явління Бога у плоті. Тайну, через яку сумна подія втрати людиною Раю перетворилась на радісну подію - повернення людині Раю. Настав час, коли Господь сам прийшов на землю, взяв на Себе нашу людську природу, відновив її, освятив і возніс на небеса», - сказав Митрополит Онуфрій.

Предстоятель підкреслив, що у Різдво Христове віруючі дякують Спасителю та приносять Йому дари свого серця: любов, молитву та щире покаяння.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

«Божа Матір, від Якої Бог восхотів взяти на Себе людську плоть і кров, приходить у Віфлеєм і там, у бідній печері, народжує Спасителя світу — Месію Христа. Пастушкам з’явився Ангел Божий, який сказав: «Не бійтесь, я сповіщаю вам велику радість, яка буде всім людям. Тому що нині в місті Давидовім народився Спаситель, який є Христос Господь». Пастушки поспішили у Вифлеємську печеру і знайшли там Богонемовля Христа, вклонилися Йому з радістю і розповіли про те, що їм сповістив ангел. У самий день Різдва на поклоніння Немовляті Христу прийшли три царі зі Сходу, три волхви, яких Бог із різних країн привів у Віфлеєм через чудесну зірку. Волхви принесли з собою дари: золото, ладан і смирну. І ми сьогодні разом з Вифлеємським пастушками вклоняємось нашому Спасителеві та смиренно Йому дякуємо за те, що Він - наш Творець і Создатель, Відвічний Син Предвічного Бога Отця - прийшов на землю і став Сином Людським, щоб нас зробити синами Божими. Ми разом з волхвами несемо свої дари Богонемовляті Христу: золото наших смиренних молитов, ладан нашого смирення і смирну нашого покаяння. Ті чесноти, які роблять людину сильною і мужньою в боротьбі проти гріха», - сказав Митрополит Онуфрій.

Предстоятель привітав віруючих з Різдвом Христовим і побажав здоров’я, щастя, радості та спасіння.

«Нехай Боже благословіння, яке приніс на землю Син Божий, спочиває на кожному з нас і робить нас сильними в боротьбі проти хвороб і всілякого зла на землі. Нехай Божий мир, який оспівували ангели в Різдвяну ніч, наповнить ваші боголюбиві серця!», - побажав Блаженніший.