Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова демонструвати прихильність захисту прав і свобод людини, однак вона не демонструє ту нейтральність, яку повинна. Про це в ефірі телеканалу UkrLive заявив політолог Олексій Якубін.

"Чому пані Денисова так реагує. Я не виключаю моменту, що до неї питання виникають не тільки всередині України, а й зовні. У тому числі виникають питання, що була можливість звільнити утримуваних осіб. Тобто, є питання, насправді, і в її ефективності як омбудсмена. Вона повинна бути позапартійною, вона повинна демонструвати прихильність захисту прав і свобод людини, а в цій історії виходить, що вона не демонструє ту нейтральність, яку мала б", - підкреслив Якубін.

Також він зазначив: "Мені здається, що влада повинна використовувати всі можливості для того, щоб звільняти українських громадян. У Віктора Медведчука такі можливості були. Ми пам'ятаємо, скільки людей він звільнив до цього. Така можливість була на початку минулого року, коли виникло питання з цими жінками. Я нагадаю, самопроголошені республіки були готові відпустити їх в односторонньому порядку, вони від України не вимагали звільнення інших людей. Тоді це питання було заблоковано".

"Я вважаю, що зараз ми знову повертаємося до того моменту, що за таку владу і президент офіційно декларують, що звільнення утримуваних осіб є для нього одним з ключових пріоритетів. Тут необхідно переходити до реальних дій, необхідно використовувати допомогу тих людей, які можуть це зробити. Це громадяни країни і це обов'язок держави про них піклуватися", - висловився Якубін.

Редакція може не погоджуватися з думкою автора

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще