Колишній заступник міністра освіти та науки України Ігор Гарбарук висловив обурення, що спільноту зацікавила лише сукня його помічниці Христини Тишкун на Львівському форумі з енергоефективності, натомість за кадром лишилися важливі питання профтехосвіти.

Про це він розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість».

«Сукня, пошита львівською кравчинею, дійсно досягла результату. Але ніхто не запитував про форум з енергоефективності. А питання енергоефективності вкрай важливе для всіх освітніх закладів, особливо для великих університетів, коли у зв’язку зі зростанням вартості енергоносіїв кошти спеціальних фондів, з яких вони сплачують за тепло, просто тануть. Якщо питання енергоефективності не буде пріоритетом державної політики України, ми замість того, щоб фінансувати освітній процес, будемо фінансувати потепління в навколишньому середовищі», - зазначає він.

Суспільство має більше опікуватися цими питаннями, ніж сукнею помічниці чиновника, підкреслив Ігор Гарбарук.

Він обурюється: «Ніхто не цікавиться брифінгом з профтехосвіти, де я безпосередньо відповідав. Ніхто не цікавиться тим, що відкрито 63 навчально-практичних центри. В цілому їх близько 200, в наступному році буде відкрито 80. Це найсучасніше обладнання, найсучасніші приміщення й технології викладання. Ніхто чомусь не запитував про те, що наступного року стипендія в закладах профтехосвіти буде збільшена у 2,5 раза. Ніхто не спитав про кошти, спрямовані на навчально-практичні центри: 100 мільйонів у 2020 році, а у 2022 році вже буде 250 мільйонів».

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Ексчиновник поінформував також, що Європейський інвестиційний банк надав кредит на 58 мільйонів євро на створення дев’яти центрів професійної досконалості. Але звернули увагу на сукню його напівоголеної помічниці, а не на суттєві речі, додав він.

Також Знай.ua повідомляв, що Помічниця заступника міністра Гарбарука виправдалася за голі груди: "Називаю протестом".

Також Знай.ua писаав, що прокол топового чиновника з Міносвіти Ігоря Гарбарука, що з'явився на публіці з 27-річною напівоголеною помічницею, спровокував скажений резонанс у суспільстві.