Колишній заступник міністра освіти та науки України Ігор Гарбарук пояснив, що важливіше: вузівська «корочка» чи реальна професія в руках.

Про це він розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість».

«Ми дуже багата держава, якщо ми собі дозволяємо навчати дітей, студентів, які потім випускаються і працюють не за фахом. У Німеччині інша ситуація: там 60-70 відсотків випускників шкіл ідуть у сферу професійної освіти. Мій похресник збирається визначатися в професії, і ми радилися, куди йому йти. Дитина, а особливо хлопчик, повинен в руках мати професію, а не закінчити бакалаврат чи магістратуру й думати, як бути реалізованим. Випускник профтеху на сьогодні заробляє в три – чотири рази більше, ніж випускник університету. От вам і «корочка», - каже він.

Насправді потрібно думати і робити по результату, чого хочемо досягнути. Якщо у нас результат – гарний диплом для дитини – це одна ситуація. Якщо результат – це освічена дитина, яка має професію, незалежна від батьків і від життєвих ситуацій – це зовсім інше.

«Я вважаю, що всі ті речі, які відбуваються сьогодні, мають своє зерно, але їх потрібно доповнювати. Дійсно, уряд має прийти до того, щоб він сформував програму національно-економічного протекціонізму. Ми ж розуміємо, що держава повинна забезпечити своєю підтримкою великі національні компанії для отого, щоб вони були пріоритетними на внутрішньому ринку та на зовнішніх ринках. Держава має забезпечити підтримку регіональним компаніям. Це дасть суттєве зростання споживання саме національного продукту, робочі місця, зростання внутрішніх інвестицій, можливо навіть перетікання з тіньового сектору в білий сектор і відновить міжрегіональні зв’язки. Ніщо краще не зшиває країну, як економічний інтерес», - резюмує ексзаступник міністра.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Помічниця заступника міністра Гарбарука виправдалася за голі груди: "Називаю протестом".

Також Знай.ua писаав, що прокол топового чиновника з Міносвіти Ігоря Гарбарука, що з'явився на публіці з 27-річною напівоголеною помічницею, спровокував скажений резонанс у суспільстві.