Журналістка Вікторія Панченко прокоментувала нову постанову Кабміну, яка обмежує право на вибір місця проживання українців, які проживають на територіях з військовими діями.

Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«29-го грудня Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою прийнято «Порядок встановлення заборони або обмеження на вибір місця знаходження або місця проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан», - повідомила Вікторія Панченко.

Вона нагадала, що коли у 2018 році українське судно зіткнулося з російським, Петро Порошенко зібрав Верховну Раду з метою запровадити військовий стан в Україні. За її словами, частково це йому вдалося, проте пересування територією України обмежено не було.

«Подібні обмеження запроваджуються за певною процедурою. Спочатку указом президента запроваджується воєнний стан. Але одного указу Зеленського мало. Необхідне також затвердження Верховної Ради», - додала Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

За словами журналістки, справа в тому, що документ, що затверджується, не завжди однаковий: у ньому окремо прописується список обмежень, які потрібні в конкретній ситуації. Вікторія Панченко зазначила, що, окрім цього, обмеження не поширюються автоматично на всю країну, а є перелік областей, де вони діятимуть. На її думку, це є логічним, адже не завжди небезпечні абсолютно всі зони.

«Стає зрозуміло, що це відбувається залежно від ситуації та обстановки навколо. Тому панікувати рано, все відбувається плавно, поетапно. Президент не може запровадити воєнний стан за своїм суб'єктивним бажанням. Це ж стосується й Кабінету Міністрів України», - наголосила Вікторія Панченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше Чаплига прокоментував наказ міністра оборони про постановку жінок на військовий облік.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплига розповів, чи варто Україні найближчим часом чекати на повномасштабне вторгнення військ путінської Росії.