Рішення Кабінету Міністрів щодо регулювання цін на газ матиме негативний вплив на роботу енергетичного сектору та інвестиційну привабливість України.

Про це на онлайн-конференції Energy Freedom, організованій Energy Club, сказав виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній України Артем Петренко.

"Таке державне регулювання негативно впливає на роботу сектора та на інвестиційну привабливість України в цілому. Такі новини, особливо у досить важкі енергетичні часи, коли ціни б'ють рекорди та є дефіцит газу в Європі, негативно впливають на інвестиційний клімат країни", - сказав Петренко.

Він додав, що виключно завдяки стабільному законодавству та наявності ринкових механізмів у 2021 році приватні газовидобувні компанії поставили рекорд та збільшили видобуток газу до 5 млрд куб. м.

Петренко наголосив, що країни Європи реагують на подібні кризи виключно з використанням ринкових механізмів, вони не запроваджують якихось обмежень, а визначають цільову допомогу чи дотації тим верствам населення та економіки, які страждають від цінових коливань на газ.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще