В грудні 2021 року шахти ДТЕК Енерго видобули 1,7 млн тон вугілля, що на 21% більше ніж середньомісячний показник минулого року.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

«У грудні ми мобілізували увесь наявний ресурс і видобули на 21% більше вугілля, ніж в середньому по року. Тож наші гірники роблять все можливе, щоб у домівках українців, особливо у такі морозні дні, було тепло, світло і затишно», - цитує прес-служба слова генерального директора «ДТЕК Енерго» Ільдара Салєєва.

Загалом в 2021 році видобуток вугілля на шахтах ДТЕК Енерго склав понад 16,8 млн т. Введено в роботу 31 нову лаву.

«Ми хоч і вимушені тимчасово імпортувати паливо, щоб покривати його дефіцит через додаткове навантаження на наші ТЕС, але використання вугілля власного видобутку залишається пріоритетним. Як і планували, минулого року підняли на-гора майже 17 млн т. Це при тому, що деякі шахтоуправління виконали річний план видобутку на місяць раніше плану», - зазначив Салєєв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також у ДТЕК Енерго проінформували, що станом на 17 січня на складах ТЕС ДТЕК Енерго знаходиться майже 500 тис. т вугілля. Лише з початку цього року компанія наростила запаси палива на 214 тис. т.

«Це вдалося зробити попри максимальне навантаження на ТЕС ДТЕК Енерго, яке лягає на станції компанії вже тривалий час», - наголосили у ДТЕК Енерго.

За повідомленням прес-служби, минулого тижня в енергосистемі працювало до 29 енергоблоків ТЕС ДТЕК Енерго з усіх працюючих близько 42 блоків ТЕС і ТЕЦ. У грудні минулого року кількість блоків компанії у роботі досягала 32 шт. з усіх працюючих 43-45 енергоблоків ТЕС і ТЕЦ. Це було найвищим показником з січня минулого року.