Про це заявив політичний експерт Борис Бондаренко.

«Створення цих спеціальних фондів (за рахунок видобутку копалин – ред.) багато в чому характерне для країн, які експортують ці енергоносії. Якщо ми говоримо про арабські країни, якщо ми говоримо про Російську Федерацію, є бюджетні правила, пов’язані з тим, що частина надходжень до державного бюджету з продажу якраз цих енергоносіїв потрапляє в спеціальні фонди і може бути використана за певним призначенням для своїх громадян. Саме так – надприбутку», - наголосив Бондаренко у ефірі телеканалу «Україна 24».

Експерт зазначив: Україна не здатна забезпечити себе енергоносіями власного видобутку, а про надприбутки взагалі говорити не доводиться. Тож можливостей для фінансування «економічних паспортів» українців немає.

«Питання – по українським надприбуткам. Де вони? Ми розуміємо, що цих надприбутків насправді немає. Тому що ми не можемо на сьогодні повною мірою забезпечити власне свої потреби, енергоносіями власного не виробництва, в цьому випадку хай буде видобутку», - пояснив Бондаренко.

Він також наголосив, що вважає несправедливим, що під дію цієї програми підпадають лише діти, народжені після 1 січня 2019 року, і це є порушенням конституційних норм.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Чому 2019-го, які критерії? Ми розуміємо, що є певні розмежування між людьми, які в цьому випадку народилися до 2019 року і в 2019 році, відповідно ті, які можуть претендувати на певні блага в подальшому у вигляді цього спеціального рахунка, який може бути використаний в 18 років», - сказав Бондаренко.

Раніше народний депутат, член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна зазначила, що через популістську програму президента «Економічний паспорт» з держбюджету будуть вилучені мільярди, що може стати причиною зменшення соціальних виплат.

Нагадаємо, 6 грудня президент вніс до Верховної Ради два законопроекти щодо запровадження "економічного паспорта українця". Ініціатива передбачає відкриття для дітей, народжених з 1 січня 2019 року, рахунків на яких накопичуватимуться кошти від рентних платежів. Ці кошти діти зможуть використати після досягнення повноліття на освіту чи житло.