Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та власник телеканалу "Перший Незалежний" Нестор Шуфрич пообіцяв, що купить нову супутникову ліцензію своєму телеканалу. Політик зробить це для того, щоб журналісти могли продовжувати виконувати свої професійні обов'язки, пишуть Вести, повідомляв 112.ua.

Також Шуфрич пообіцявши звернутися до послів Великої сімки, ОБСЄ і "Репортерів без кордонів", щоб "зупинити беззаконня і свавілля влади, яка закрила вже п'ять незалежних каналів, два з яких - навіть без будь-якої постанови РНБО та інших "ручних" органів".

У свою чергу, журналісти телеканалів UkrLive і "Перший Незалежний", "112 Україна", NewsOne і ZIK звернулися до тимчасово повіреної у справах США в Україні Христини Квін і відомого європейського політика, екс-прем'єр-міністра Швеції Карла Більдта. Вони передали європейцям лист, де розповіли про ситуацію, яка склалася зі свободою слова в Україні. Працівники ЗМІ звернули увагу світових політиків на той факт, що нинішня влада всіляко намагається ввести в країні цензуру і всі методами бореться з неугодними їй мас-медіа, через що сотні журналістів втрачають роботу, а громадяни не мають доступу до улюблених телеканалів.

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань