Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Хрещення Господнє - це одне з найбільших християнських свят, встановлене на честь події Хрещення Господа нашого Іісуса Христа в річці Йордан святим Іоаном Хрестителем», - нагадав архієрей.

Митрополит Антоній зазначив, що це свято називається також Богоявленням, «тому що під час Хрещення Іісуса людству вперше явно відкрилась Троїчність Божества: в той час, коли Бог Син хрестився в Йордані, Бог Дух Святий зійшов на Нього у виді голуба, а голос Бога Отця проголосив: «Це Син Мій Улюблений, в Якому моє благовоління» (Мф. 3:17)».

«Окрім того, Хрещення Господнє - це день, коли Іісус Христос вийшов на суспільну проповідь Євангелія, тобто благої звістки про те, що віднині людство отримало можливість знову возз’єднатися з Богом. Таким чином, Хрещення Господнє - це той день, коли почалась всесвітня проповідь вчення Христа. І ця звістка про спасіння світу проголошується і досі, і буде проголошуватись до кінця світу», - написав владика.

«Своїм життям, Своєю смертю і Своїм Воскресінням Іісус Христос переміг гріх і його наслідки. І кожен з нас долучається до цієї перемоги, звершеної Господом, приймаючи участь у таїнстві хрещення. Тому що саме в хрещенні ми помираємо для гріха і народжуємося для святості», - продовжив керуючий справами УПЦ.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

І саме тому, за його словами, у це свято в храмах освячують воду як одну з основних стихій природи. «І ця вода, яка має назву «Велика Агіасма», тобто Велика Святиня, стає «банею останку» - тим середовищем, яке отримує властивість очищувати людину, вдосконалюючи її і відроджуючи до нового духовного життя - життя у Христі. Причому ця вода освячує не тільки людину, а й все те, що її оточує», - пояснив архієрей.

«Тож, святкуючи Хрещення Господнє, потрібно молити Бога, щоб Він завжди просвітлював нас Своєю благодаттю. Тому що тільки завдяки її дії зможемо побачити у своєму серці Бога. І дай Бог, щоб дотик до Божественної благодаті укріпив нас і привів до нового життя, а радість Божої присутності змінила кожного на краще», - побажав митрополит Антоній.