В Україні настала фінансово-економічна криза. За даними аналітиків, його глибина і тривалість цілком може зрівнятися з двома попередніми, які штормили країну - в 2008-2009 і в 2014-2015 роках. І поки президент Зеленський в черговому "відосіку" закликає не скуповувати гречку і сіль, а також не бігти в банки, розумні люди вже зняли свої кровні з депозитів. Тому що це абсолютно підтверджений факт: якщо чиновники закликають не панікувати, значить, причини для паніки більш ніж серйозні, повідомляє 112.ua.

"Перші ластівки" кризи здалися, коли стало відомо, що попит на гривневі облігації на аукціонах Мінфіну впав аж в 32 рази. Більше того, в Нацбанку офіційно заявили, що Україна в результаті стресової ситуації на ринку зовнішніх запозичень тимчасово втратила можливість залучати зовнішній капітал. А це означає, що обвал гривні неминучий. І не виключено, що вже найближчим часом в обмінниках долар може перевищити позначку в 30 грн. Додайте до цього важке становище, в якому опинилася промисловість через космічні ціни на енергоносії, тотальне підвищення вартості тарифів, продуктів-і отримаєте кризу в наявності.

Чого ще варто побоюватися - це того, що Нацбанк може ввести обмеження на зняття депозитів. Про це поки пишуть одиниці експертів, оскільки чиновники, щоб не лякати зайвий раз народ, мовчатимуть про це до останнього. А що означає обмеження на зняття депозитів? Те, що люди не зможуть зняти свої кошти до закінчення терміну депозиту. Хоч вмирай з голоду, хоч продавай майно, якщо немає грошей, але депозит отримати не зможеш. ДО РЕЧІ, Нацбанк вже вводив обмеження щодо зняття депозитів під час криз 2008-2009 і в 2014-2015 роках. Відповідно, чергова заборона на зняття накопичень Українців-це всього лише питання часу.

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань