Компанія ДТЕК Київські регіональні електромережі в 2021 році оновила електричні мережі для 300 тисяч домогосподарств.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

«В рамках програми «Велике оновлення мереж» у 2021 році ДТЕК Київські регіональні електромережі реконструював підстанцію 110/10 кВ «Гостомель» та збудував підстанцію 110/35/10 кВ «Козин» у енергодефіцитних Бучанському та Обухівському районах. Енергооб’єкти підвищили надійність електропостачання та дали змогу задовольнити зростаючу потребу в додатковій потужності діючих клієнтів та приєднанні нових споживачів до електромереж. ДТЕК – бізнес, який діє в інтересах України», – цитує прес-служба слова генерального директора ДТЕК «Київські регіональні електромережі» Віталія Шайди.

ДТЕК Київські регіональні електромережі у 2021 році після запровадження в країні стимулюючих інвестиції RAB-тарифів, розпочав програму «Велике оновлення мереж», спрямовану на оновлення та розвиток мережі Київщини.

Результатом програми Великого оновлення мереж у Київській області є модернізація підстанції, реконструкція ліній та встановлення понад 37 тисяч нових електролічильників для мешканців області.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У компанії зазначили, що крім будівництва підстанцій, у 2021 році було відремонтовано більше 1000 кілометрів ліній електропередачі та встановлено 160 реклоузерів. Ці пристрої зможуть самостійно відновлювати електропостачання в разі незначних аварій та передавати диспетчерам інформацію про стан роботи мережі в режимі онлайн.

Також за минулий рік компанія змонтувала 37 тисяч електронних приладів обліку електроенергії, які замінили застарілі механічні лічильники. Повідомляється, що установка лічильників була передбачена інвестиційною програмою компанії, тому не потребувала додаткових витрат клієнтів.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Київські регіональні електромережі у 2021 році приєднав до мережі понад 800 нових просьюмерів, які виробляють екологічно чисту електроенергію.