Про це пише портал 112. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Про це в інтерв'ю Європейській правді розповів бізнесмен Сергій Кузяра, який також проходить у цій справі.

"Ні Медведчук, ні Порошенко, ні їхні представники не мали відношення до моєї діяльності. Я самостійно вибудовував ланцюжки, що дозволяють забезпечити поставки. Знаючи всіх керівників вугледобувних підприємств, я розумів ситуацію і пропонував шляхи її вирішення.

Не хочу називати імена, щоб не створювати цим людям проблем, та й мені краще утримуватися від зайвих коментарів, але з обох сторін було величезне бажання працювати, і законодавча база дозволяла це робити", - розповів Кузяра.

При цьому він підкреслив, що реалізувати все на ділі не вдалося.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"На жаль, реалізувати ці починання не вдалося. Каменем спотикання стало небажання пов'язувати зустрічні поставки товарів. Фінансова система на той час вже не працювала - українські банки припинили свої операції на тимчасово непідконтрольних територіях. Результатом цього стало моє залучення до кримінального провадження ДБР", - зазначив бізнесмен.

Також Кузяра розповів, чи знайомий він особисто з Віктором Медведчуком.

"Бачив по телевізору і перетинався до всіх цих подій через спільних знайомих. Він, напевно, навіть не ідентифікує мене", - зізнався Сергій Кузяра.

Крім того він відповів на питання, чому на опублікованих пресою записах телефонних розмов Віктор Медведчука згадує прізвище бізнесмена.

"Я активно їздив в "ЛДНР" і вів там діалог. Я від цього ніколи не відмовлявся. При цьому вважаю, що справжність цих плівок підлягає сумніву. Принаймні, в матеріалах справи, пов'язаних зі мною, є пряма фальсифікація цих записів", - розповів Сергій Кузяра.

Разом з тим він повідомив, що організовуючи операції з вугіллям він не погоджували свої дії з Медведчуком.

"Не було необхідності погоджувати це з ним. Роль Віктора Володимировича в цьому процесі дуже сильно перебільшена: у нього була маса питань, і його участь у вугільних питаннях є не його ініціативою, а реакцією на прохання з українського боку", - підкреслив бізнесмен і додав, що слідчі органи пропонували йому угоду за формулою "дай свідчення на Порошенка або Медведчука - отримай свободу"?

"Ніхто навіть не соромився. Вони говорили, що їх цікавить в першу чергу Порошенко. Вони хотіли будь-яку інформацію, яка дозволила б прив'язати його до цієї справи. З цього приводу вони не просто мені пропонували, а тиснули на мене. Ці свідчення і були основною метою, навіщо мене "закривали", але я пояснив, що не буду нікого обумовлювати", - підкреслив Сергій Кузяра.

Нагадаємо, адвокат Сергій Колесник заявив, що суд у справі бізнесмена Сергія Кузяри є яскравим прикладом вибіркового правосуддя.