Про це повідомила адвокат у справі Наталія Дригваль у колонці для видання «Обозреватель».

"У пресі тривають маніпуляції на тему формули "Роттердам+". Формули, за якою на підставі прозорих європейських індексів розраховувалися ціни на вугілля в 2016-2019 роках. Цей принцип ціноутворення - як найбільш ефективний і економічно обгрунтований-закріплений в меморандумах з МВФ, підписаних як попереднім, так і чинним президентами. Законність формули підтверджена за підсумком відкритого і змагального судового процесу", - повідомила Дригваль.

Вона зазначила, що формула ціноутворення "Роттердам+" після тривалих публічних обговорень була колегіально затверджена НКРЕКП. Нова формула була схвалена Міністерством енергетики та Антимонопольним комітетом.

"Справедливість і економічна обґрунтованість формули "Роттердам+" підтверджена дослідженнями міжнародних авторитетних організацій IHS CERA (провідний у світі консультант з ринків палива), EURACOAL (Європейська асоціація кам'яного і бурого вугілля), найбільшими світовими аудиторськими компаніями», - зазначила Дригваль.

Нагадаємо, справу "Роттердам+" було закрито Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 20 травня 2021 року через відсутність складу злочину.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Це стало 4-м закриттям цієї справи, оскільки в ході трирічного розслідування не було встановлено ні збитку від дії формули, ні потерпілих, ні факту порушення закону.

13 жовтня 2021 року ВАКС підтвердив законність і обґрунтованість рішення про закриття справи "Роттердам+".