Про це свідчать дані Оператора ГТС.

Так в українську ГТС за 26 днів січня фізично надійшло 1,415 млрд м3 – переважно транзит газу, а вийшло з ГТС 1,505 млрд м3.

Відтік газу з країни в перший місяць державного регулювання цін на газ для окремих виробників продуктів харчування в 6 разів перевищив обсяг так званого пільгового газу для виробників соціально значущих продуктів харчування.

Так за даними Мінагро, обсяг "соціального" газу в січні склав 14 млн м3 газу.

Нагадаємо, 30 грудня Кабмін прийняв постанову, якою зобов'язав приватні компанії в Україні продавати до 20% свого газу за пільговою ціною агрохолдингам і компаніям-виробникам хлібопродуктів, молочної продукції та іншого.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Пізніше Мінагрополітики оприлюднило перелік компаній, які мають право на пільговий газ. У список з 6000 компаній увійшли найбільші агрохолдинги країни.

Асоціація газовидобувних компаній заявила, що рішення уряд Про часткову експропріацію газу призведе до падіння видобутку на 1 млрд м3, а європейські трейдери відреагували на ініціативу реекспортом газу назад в Європу.