Це вдалося зробити завдяки проєкту Великого оновлення мереж та заміні застарілого обладнання, яке вичерпало свій ресурс експлуатації. Про це повідомили в компанії ДТЕК Дніпровські електромережі.

За повідомленням компанії, електричні мережі в Дніпропетровській області прокладені 50-60 років тому. Ряд підстанцій та ліній, побудованих у минулому столітті, не витримували навантажень сучасного промислового регіону, що позначалося і на якості напруги, і на кількості аварійних відключень. Оновити мережі змогли завдяки програмі Великого оновлення мереж, що була запроваджена в 2021 році після введення стимулюючих інвестиції RAB-тарифів.

«ДТЕК – надійна та відповідальна компанія. Ми чуємо потреби наших клієнтів, знаємо про проблеми, з якими вони стикаються, та щодня працюємо над тим, щоб зробити електропостачання більш надійним. Загальний комплекс робіт дозволив замінити застаріле обладнання, покращити електропостачання та знизити ризик аварійних відключень для півмільйона мешканців області», – повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

ремонт електромереж
ремонт електромереж

Генеральний директор також зазначив, що минулого року в рамках проєкту Великого оновлення мереж компанія реконструювала та модернізувала 250 кілометрів ліній та 1200 підстанцій та розподільних пунктів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Повідомляється, що у листопаді 2021 року у Дніпрі відкрили новий технологічний диспетчерський центр, завдяки якому диспетчери цілодобово відстежуватимуть технічний стан усієї електроінфраструктури регіону.

«За рахунок нового програмного забезпечення він замінить 23 диспетчерські пункти, що працюють по області. Сучасний центр обладнаний цифровою системою управління, яка допоможе оперативно реагувати на аварії та повертати світло у будинки клієнтів», - зазначають у компанії.

В компанії повідомляють, що замінюють лінії, що вичерпали ресурс експлуатації на більш сучасні. Наприклад, в Дніпрі замінили понад 16 км високовольтних ліній, які живлять кілька житлових масивів – Нагірний район, Сокіл та Тополя. Вони побудовані 1955 року та вже не витримували сьогоднішнього навантаження. Лінії повністю оновили та встановили абсолютно нові для Дніпропетровщини зносостійкі 30-метрові «антивандальні» багатогранні електроопори. А також вперше випробували новий тип дроту конфігурації AERO-Z, яка виключає налипання на нього снігу, а також стійкіша до перепадів температур та морозів.

У 2022 році компанія продовжить програму Великого оновлення мереж у Дніпропетровській області.