Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Господь створив людей зі свободою волі, тому вони можуть самостійно обирати свій життєвий шлях: служіння істині, випромінювання добра, справи милосердя, любов до людей – або ж шлях по головах людських, відкидання правди та любові, служіння собі та своїм пристрастям. Спаситель міг би миттєво усіх нас привести до добра і радості Своєю волею та владою, але Він залишає цей вибір за нами, Він чекає вільного підпорядкування з любові, а не насильницького, нав'язаного ззовні», - зазначив митрополит Антоній.

Владика пояснив, що Господь прагне знайти у серці людському віру та любов, і знайшовши, рятує таку людину, дарує їй все необхідне.

Керуючий справами УПЦ підкреслив, що Бог прагне, щоб серце людини стало храмом Духу Святого - чистим, сповненим любові до Творця та неприйняття до всякого зла.

«Якщо людина визначить послух Богу головною метою свого життя, то воно буде благословенним», - нагадав архієрей.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Митрополит Антоній нагадав, що кожен момент життя людина здійснює головний вибір - бути з Богом чи без Нього.

«Світ пропонує свої закони виживання та існування в ньому, але всі ці закони та правила замішані на гріху: брехні, злодіянні. І вектор подальшої долі залежить від нашої прихильності та належності до світу чи Бога. Головного вибору нашого життя. «Світ - танець, в якому добро, що походить від Бога, зіткнулося зі злом, що виходить від творіння...» - пише Клайв Льюїс. Тільки від доброї волі кожного з нас залежить, чи стане цей танець танцем смерті чи перемогою та торжеством духу, добра та любові», - підсумував архієрей.